Litecoin

Litecoin is een zeer populaire cryptocoin en een vorm van digitaal geld binnen de LTC blockchain. Binnen de community wordt LTC ook wel als het zilver beschouwd terwijl Bitcoin uitgedrukt zou worden.

Litecoin wordt momenteel gebruikt als betaalmiddel en is sterk te vergelijken met Bitcoin. Er zijn echter een aantal verschillen in het voordeel van LTC. Zo genereert de Litecoin blockchain iedere 2.5 minuten een nieuw “blok”, terwijl de Bitcoin blockchain dit iedere 10 minuten doet. Daarnaast is vereist het proces van Bitcoins minen veel rekenkracht vanuit grafische kaarten (GPU’s), terwijl bij Litecoin juist RAM geheugen een meer belangrijke rol speelt.

Dankzij de meer frequente blokgeneratie binnen de LTC blockchain, worden logischerwijs transacties welke met Litecoin worden uitgevoerd sneller bevestigd. De Litecoin blockchain beloont de miners met 50 nieuwe LTC per gegenereerd blok. Dit aantal halveert ongeveer iedere 4 jaar. Het totale aantal LTC dat uiteindelijk in omloop zal zijn, bedraagt 84.000.000 (84 miljoen): 4 keer zo veel als BTC.

Ontwikkelaar Charles Lee is nog altijd betrokken bij de ontwikkeling van de cryptomunt en heeft onder andere zorg gedragen voor de implementatie van SegWit: een belangrijke verbetering aan de Litecoin blockchain, waardoor het netwerk beter schaalbaar is en meer transacties kan verwerken in dezelfde tijd.

Litecoin kopen via Bitvavo

Bitvavo.com is dé Nederlandse handelaar in het kopen en verhandelen van cryptocurrencies. Het grote voordeel is dat je met iDeal eenvoudig crypto kunt kopen. Zo is het niet alleen mogelijk om Litecoin te kopen, maar ook andere populaire cryptocoins zoals Bitcoin, Ripple, Qtum en Ethereum.