Hondenverzekeringen

Of je nu een oudere hond, volwassen hond of een pup hebt, het nadenken over hondenverzekeringen is altijd verstandig. Je wilt natuurlijk je hond altijd de beste zorg geven en daarbij hoort ook een bezoek bij de dierenarts af en toe bij.

De schrik van elke hondenbezitter is dat je hond ziek wordt en een kostbare behandeling nodig heeft. Het laatste wat je wilt is dat je je trouwe viervoeter in moet laten slapen omdat de behandeling te duur is.

Het afsluiten van een goede hondenverzekering is daarom een prima oplossing om dit soort situaties te voorkomen. Het is daarom ook echt zinvol om je hond goed te laten verzekeren.

Wat houdt een hondenverzekering precies in?

Je kunt een hondenverzekering eigenlijk wel vergelijken met een reguliere ziektenkostenverzekering voor honden. Deze verzekering dekt dus de medische kosten die gemaakt worden zoals medicijnen maar ook de kosten voor een operatie.

Er zijn op dit moment 3 grotere aanbieders van kwalitatieve hondenverzekeringen. Net als bij reguliere ziektekostenverzekeringen bestaan de meeste pakketten uit een aantal componenten zoals de basispremie, aanvullende premies en is er meestal sprake van eigen risico.