Italiaanse rode wijn

Italië is een zeer populair wijnland waar Italiaanse rode wijn het meest verkochte wijn is. Zo heb je de keuze uit goede en klassieke wijnsoorten. Uit vrijwel elke keuze van de 10 flessen wijn, zullen vijf wijnflessen hiervan Italiaanse rode wijn zijn.

Dit zegt natuurlijk genoeg en in dit artikel licht ik een beetje toe over Italiaanse rode wijn. Eigenlijk is mijn artikel te kort hiervoor, maar ik ga het toch proberen om je een goed beeld over Italiaanse rode wijn te geven.

De historie achter de Italiaanse rode wijn

Italië alleen al staat bekend om zijn vele kunst en de historische cultuur. Maar het is ook een echt wijnland wat door de jaren heen zich heeft ontwikkeld op het gebied van wijn.

Daarom is er op de markt inmiddels voor een fijne prijs een goede Italiaanse rode wijn te vinden. Maar goed, de witte Italiaanse wijn mag er niet voor onderdoen. Door de diversiteit aan druivensoorten kent iedere streek een grote variëteit aan kwalitatieve wijnen.