Welke condensatieketel kiezen?

Welke condensatieketel kiezen is een vraag die veel mensen zich afvragen. Indien je op zoek bent naar een maximaal rendement en groot warmtecomfort, dan is een condensatieketel vandaag de dag de beste keuze. Daarnaast zijn de kosten ook nog eens snel terugverdiend en bovendien heb je ook nog recht op subsidies.

Je kunt de werking van condensatieketels op z’n minst innovatief noemen. Ze kunnen in tegenstelling tot lagetemperatuurketels een belangrijk deel van de waterdamp in de verbrandingsgassen laten condenseren om zo meer nuttige warmte vrij te maken.

Dit zorgt ervoor dat je minder fossiele brandstoffen nodig hebt, waardoor je tot 11% kan besparen op de energiefactuur. Condensatieketels kunnen werken op aardgas en mazout. Ze zijn milieuvriendelijk en heel zuinig. Hierdoor is de prijs van de aankoop al na enkele jaren terugverdiend.

Prijs condensatieketel

De prijs van een condensatieketel is een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe centrale verwarming voor de beste mensen. Kijk dus niet alleen naar de aankoopprijs, maar ook naar het rendement die condensatieketels leveren. Vraag vandaag nog offertes aan bij Expert Deal.