Zonneboiler prijs

Er zijn veel huishoudens die gebruik maken van een zonneboiler, maar hoe werken nu eigenlijk precies? In dit artikel lees je alles over de werking van de zonneboiler. De werking van een zonneboiler is makkelijker dan het lijkt, want de zonneboiler bestaat uit 3 onderdelen

  • zonnecollector
  • voorraadvat
  • naverwarmer

De zonnecollector wordt op het dak geplaatst en vangt het zonlicht op. Daarna wordt het zonlicht geabsorbeerd en omgezet in warmte. Zo zit er in de zonnecollector een vloeistof die de warmte van wel 90 graden kan behalen.

Deze warme vloeistof wordt via een buizensysteem doorgestuurd naar een met leidingwater gevuld voorraadvat. Het vloeistof warmt het leidingwater op en wanneer de vloeistof afgekoeld is, wordt het weer naar de zonnecollector gepompt om opnieuw op te warmen. De voorraadvat houdt ondertussen het leidingwater warm, tot wanneer u het wilt gebruiken.

Het water wordt verwarmd tot minstens 60 graden Celcius. Wanneer er niet genoeg zonlicht beschikbaar is om het water tot deze temperatuur te verwarmen, komt de naverwarmer aan bod. In veel gevallen kan de cv-ketel dienen als naverwarmer, mits deze voorzien is van een Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboiler). Een zonneboiler prijs vindt je bij Expert-Deal.be!