Detox kuur

detoxkuren

Er zijn verschillende soorten detox kuren zoals 21 dagen geen tarwe en suiker, 3 dagen sapvasten en 2 weken alleen citroensap met ahornsiroop en cayenne-peper drinken. Nu je dit allemaal leest kun je jezelf afvragen waarom je een detox kuur zou moeten volgen.

Waarom een detox kuur?

Een detox kuur doe je in de eerste plaats niet om af te vallen, maar juist om de organen te ontlasten die de taak dragen om je lichaam te reinigen. Je moet dan denken aan de organen zoals de lever, de nieren en de darmen.

Maar voordat je gaat beginnen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je van plan bent om een detox kuur te volgen, kun je het beste een week kiezen zonder verplichtingen en gebeurtenissen zoals bruiloften en verjaardagen.

Je moet er rekening mee houden dat je in de eerste 24 tot 48 uur een reactie op het ontgiften kunt krijgen. Je moet dan denken aan symptomen zoals hoofdpijn en diarree. Dat komt met het plotseling stoppen met bepaalde voedingsmiddelen en het stimuleren van de ontgiftende organen.

Daarnaast kun je eventueel gefaseerd bepaalde producten zoals suiker en koffie uit je dagelijkse consumptie verwijderen. Je kunt hierdoor hoofdpijn en andere reacties tijdens de detox kuur vermijden.