Tips voor een nieuwe scooter aanschaffen

scooteraanschaffen

Als je van plan bent om een scooter te kopen, is het handig dat je rekening houdt met een aantal dingen. Daarom schrijf ik vandaag een blog over tips voor het aanschaffen van een nieuwe scooter.

Denk aan de motor

Je kunt kiezen voor een 2-takt of een 4-takt motor. Natuurlijk zitten hier wel wat verschillen tussen. Een 2-takt motor is een stuk eenvoudiger van constructie en derhalve goedkoper in onderhoud dan de 4-takt motor. Echter is de motor wel minder efficiƫnt in het brandstofverbruik.

Een 4-takt motor is stiller, sterker, zuiniger en dus beter voor het milieu. Daarnaast heeft een 4-takt motor minder onderhoud nodig dan de 2-takt motor, maar is wat dat betreft wel weer een stuk duurder.

Merken

Als je een goede kwalitatieve scooter wilt kopen, kun je het beste voor een gerenommeerd merk kiezen. Voorbeelden daarvan zijn Kymco, Vespa, Peugeot of Piaggio. Chinese merken zijn weliswaar goedkoper, maar zeker niet altijd even betrouwbaar.

Accessoires

Het is verstandig om ruim van te voren te bedenken welke accessoires je erbij wilt hebben, zodat deze eventueel direct bij levering gemonteerd kunnen worden. Dit zal ten eerste voordeliger zijn, dan wanneer je dit in een later stadium laat doen. Een scooter aanschaffen is meer dan alleen een scooter kopen.